Voor scholen

"Ik sta enorm positief ten aanzien van deze methode vol kracht en creativiteit, vernieuwing en richting oplossin (werk, bezigheid, stage, school)"

Beleidsambtenaar jeugd
Gemeente Vijfheerenlanden

Stimuleert jouw school ook een gezonde leefstijl voor alle leerlingen?

Het is bekend dat tijdens de middelbare schooltijd scholieren extra vatbaar zijn om te beginnen met slechte gewoontes die al snel uitlopen op een verslaving, zoals roken of blowen. Maar ook op de basisschool zijn er al genoeg kinderen die zonder dat ze zich ervan bewust zijn, een suikerverslaving creëren of een voorkeur krijgen voor fastfood en energydrankjes.

Mijn visie is dat als kinderen al jong zich bewust worden van het belang van een gezonde leefstijl en begrijpen dat zij zelf de keuze hebben om goede of slechte gewoontes te ontwikkelen dat zij veel sterker en zelfbewuster hun schooltijd kunnen doorlopen.  Persoonlijk leiderschap en gezonde leefstijl gaan hierbij hand in hand. De school kan hierbij een enorme positieve rol spelen maar heeft intern soms niet de tijd om dit de aandacht te geven die het verdient.

Assita Training en Coaching heeft verschillende trainingen ontwikkeld die geschikt zijn voor groep 7 en 8 van de basisscholen en voor scholieren van het praktijkonderwijs t/m HAVO/VWO en het MBO.

 

  • “Versterk jezelf”, een training persoonlijk leiderschap voor meiden in het praktijkonderwijs en het VMBO.
  • Beginnen met roken? Echt niet! Een trainingsbijeenkomst voor groep 7 en 8 en de brugklassen.
  • De suikerberg, hoe voorkom je overgewicht en andere negatieve effecten? Een trainingsbijeenkomst voor groep 7 en 8 en de brugklassen.
  • Persoonlijk leiderschap voor jongeren volgens de 7 eigenschappen van Covey.
  • Geweldloze communicatie in de klas, een training voor scholieren én hun docenten.

 

Heb je als school belangstelling voor een training op maat? Stuur een mail naar info@assita.nl