Wie ben ik?

Even voorstellen: Ik ben Dianne Nicolai, oprichter van Assita Training en Coaching. Sinds 2014 ben ik trainer en coach op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en persoonlijk leiderschap. Het breken met een verslaving fascineert mij al lange tijd omdat ik zelf ooit op mijn 25e mijn rookverslaving op deze manier heb kunnen beëindigen. Ik ontdekte dat het makkelijk was. Door mij mentaal op de juiste manier voor te bereiden was het roken nog voordat ik stopte uit mijn systeem. Slechts 1 dag had ik wat moeite om de gewoonte te doorbreken en moest ik er even aan wennen dat ik niet rookte, daarna heb ik nooit meer de behoefte gehad om te roken. Ik voelde me echt bevrijd en was trots op mijzelf.

Later ontdekte ik als trainer en coach hoe persoonlijke ontwikkeling ingezet kan worden om een verslaving te overwinnen. Een verslaving kun je beschouwen als een coping mechanism, een verkeerde manier waarop iemand zichzelf probeert te helpen. Het verslavende middel dient om emotionele pijn of ongemak te verzachten maar maakt de situatie erger waardoor meer pijn en ongemak ontstaat.

Doordat ik zelf ook diverse trainingen voor persoonlijke ontwikkeling heb gevolgd weet ik uit ervaring hoe fijn het kan zijn om binnen een groep een groeiproces door te maken. De groep geeft inspiratie, veiligheid en support en ook na afloop blijft het gevoel van samen ervaringen te hebben gedeeld voelbaar.

Als coach heb ik jarenlang ervaring opgedaan met het individueel coachen van jongeren en volwassenen voor allerlei soorten persoonlijke problematiek. Vaak gaat het in de kern om één ding: Ben ik het waard om deze verandering door te maken voor mijzelf? Gun ik mijzelf een beter leven? Als het antwoord ja is, vind je de moed om de stappen te zetten die nodig zijn. Coaching kan dan een welkome ondersteuning zijn bij dit groeiproces.